Хостинг

Предлагаме хостинг само за проекти, базирани на платформата Radibase, както за нашите преки клиенти, така и за клиентите на уебдизайнерски фирми, работещи с нашата платформа. Един хостинг пакет, може да се споделя между всички хоствани сайтове на съответния клиент или уебдизайнерска фирма, на база общия брой дневни импресии. Под импресия се разбира всяко едно презареждане на сайта, т.е. всеки посетителски клик към страница от сайта генерира импресия. За преминаване към по-високо ниво на хостинг, се следи максималния (пиков) брой дневни импресии през месеца, за който се установи, че има видима тенденция към повторение и увеличение.

Брой импресии на денЦена на месец, лв
до 1 0009
от 1 000 до 5 00018
от 5 000 до 40 00078
от 40 000 до 100 000240
над 100 000по 240 за всеки започнати 100 000

В рамките на максималния предвиден брой дневни импресии гарантираме безпроблемната работа на сайтовете с висока производителност и без моменти на забавяне. За постигане на това, разпределяме оптимално хостваните сайтове по нашите сървъри, като в общия случай, пакети до 40 000 импресии се хостват споделено със сайтове на други клиенти на един сървър. Пакети от 40 000 до 100 000 се хостват като правило на самостоятелен сървър, а за над 100 000, натоварването се разпределя между няколко сървъра, като се спазва правилото, относителното натоварване на всеки от тях да е не повече от 100 000.

Тъй като спецификата на хостваните от нас проекти е такава, че основната тежест, която поемат нашите сървъри е свързана с обработката на данни, а не толкова с техния обем, не налагаме по принцип ограничение на обема на дисковото пространство за хостване. Но ако даден клиент значително превиши общоприетото за съответния вид приложение дисково пространсто, с което да затрудни работата на сървъра, може да му бъде наложено някакво ограничение или да бъдат договорени допълнителни условия по хостинг плана му.

По същото правило предлагаме и неограничен брой пощенски кутии за всеки хостван домейн, но си запазваме правото да налагаме ограничения или да договаряме допълнителни условия в конкретни случаи, които биха могли да доведат до претоварване на сървърните ресурси. Пощенските кутии могат да бъдет достъпвани по POP3, IMAP или уеб базиран интерфейс.

Минималната конфигурация на нашите сървъри е CPU: Intel Core2 Duo 2.5 G; RAM: 4GB; HDD: 2 x 160 GB (RAID 1).

Всеки сървър разполага със свързаност от 20 MBit/s към българското и 5 MBit/s към световното интернет пространство.

Сървърите ни са разположени в технически център с оптична свързаност и надеждно захранване от UPS и генератор.